Impresario's eisen twintig miljoen van Jackson

LOS ANGELES, 29 DEC. De impresario's van Michael Jacksons afgebroken "Dangerous'-tournee eisen in een rechtszaak tegen de popster meer dan twintig miljoen dollar. In een aanklacht voor het Superior Court van Californië verklaren Mama Concerts en RAU GMBH dat Jackson bij het tekenen van het contract voor 43 concerten zijn verslaving aan pijnstillers heeft verzwegen.

Jackson brak zijn tournee op 12 november in Mexico-stad af om in een Londense kliniek een ontwenningskuur te ondergaan. Volgens de popster was zijn verslaving het indirecte gevolg van de operaties die hij moest ondergaan nadat hij bij het opnemen van een Pepsi-commercial zijn hoofdhuid had verbrand.

De rechtszaak van de impresario's is de vijfde waarin Michael Jackson is verwikkeld. In augustus werd hij door een 13-jarige jongen aangeklaagd wegens ontucht met minderjarigen; begin deze maand claimden vijf voormalige lijfwachten voor de rechtbank dat ze ontslagen waren omdat ze te veel zouden hebben afgeweten van Jacksons "nachtelijk jongetjesbezoek'. Onlangs diende een rechtszaak over vermeend plagiaat van Jackson in songs als "Thriller' en "The Girl Is Mine'. Daarover is nog geen uitspraak gedaan. Gisteren werd bekend dat Jackson ook is aangeklaagd door de aan hem verbonden liefdadigheidsorganisatie Children's Peace Foundation. Zij beschuldigt hem van contractbreuk en financiële malversaties. (Reuter, APE)