Hoofdredacteur wint kort geding over schorsing

LEEUWARDEN, 29 DEC. De geschorste hoofdredacteur van het Friesch Dagblad, B.J. Nuys (50), mag met onmiddellijke ingang weer aan het werk.

Dit heeft de Leeuwarder rechtbankpresident mr. G.W. van Halsema vanmorgen bepaald in een kort geding dat Nuys begin deze maand had aangespannen tegen zijn schorsing. Volgens de rechtbankpresident was de schorsing niet redelijk, niet duidelijk en niet overtuigend. Nuys werd op 1 december geschorst. Het bestuur van de Provinciale Persvereniging, de uitgeefster van het regionale christelijke dagblad, heeft daarbij verzuimd “in diepgaand overleg” te treden met de redactieraad over de schorsing, wat de statuten voorschrijven. Het bestuur schorste Nuys wegens een “onoverbrugbaar meningsverschil” over de koers van de krant, die zich met 22.000 abonnees in de gevarenzone bevindt.