Foto: SARAJEVO - Meer dan 1.200 vrouwen, ...

Foto: SARAJEVO - Meer dan 1.200 vrouwen, kinderen, oorlogsgewonden en mannen boven de dienstplichtige leeftijd zijn gisteren geëvacueerd uit de belegerde Bosnische hoofdstad Sarajevo.

Nadat het konvooi al weken was uitgesteld, werden de burgers gisteravond met bussen door de frontlinies naar de door de Serviërs gecontroleerde wijk Lukavica gebracht. Van daaruit zouden de in totaal 1.115 moslims en Kroaten worden overgebracht naar steden in Kroatië. Zo'n 150 Serviërs uit het konvooi zouden naar Belgrado gaan. Voor tallozen op de lijsten kwam het konvooi te laat. Zij zijn de afgelopen weken bij beschietingen omgekomen. Kroatië heeft de Verenigde Naties gevraagd om zogeheten safe areas voor Kroaten in Bosnië in te stellen. Volgens een regeringswoordvoerder zijn sinds de zomer honderdduizend Kroaten Bosnië ontvlucht wegens de moslim-offensieven. (Foto Reuter)