AARDAPPEL-KNOLSELDERIJPUREE

Zo'n twintig jaar geleden at ik voor de eerste keer in een Parijs sterrenrestaurant. Mijn enige duidelijke herinnering aan het eten is de puree die daar werd geserveerd. Heerlijk! Dat was ook de eerste keer dat ik ooit groene peperkorrels at. Ik heb mijn best gedaan dit eenvoudige, maar o zo effectieve bijgerecht zonder receptuur te reproduceren.

Voor 4 personen:

500 gram bloemige aardappels, geschild en in stukken gesneden

700 gram knolselderij, geschild en in stukken gesneden

scheutje slagroom

circa 40 gram boter

zout

circa 2 eetlepels groene peperkorrels, uitgelekt

Doe de groenten in ruime pan met water, breng aan de kook en laat ze in circa 15 minuten gaar koken. Giet de groenten af, voeg wat slagroom en de boter toe en stamp alles tot een gladde puree. Breng op smaak met wat zout en schep er de groene peperkorrels door.

    • Kim Maclean