RTL eist verbod gebruik RTL SIX

HILVERSUM, 28 DEC. RTL en moedermaatschappij CLT uit Luxemburg spannen een kort geding aan tegen het gebruik van RTL SIX door de VARA, wanneer de publieksomroep niet voor vanmiddag twee uur laat weten het gebruik van de naam te staken.

De VARA is niet van plan aan de eis tegemoet te komen. Donderdagmiddag zal het geding voor de rechtbank in Amsterdam dienen. De commerciële omroep zal een boete van 100.000 duizend gulden eisen per overtreding. De VARA is verbaasd over de klacht van RTL. Een woordvoerder is van mening dat er duidelijk sprake is van een persiflage. Daarnaast verbaast hij zich over het late tijdstip van de klacht omdat de spotjes al een maand op de buis zien. Paul de Leeuw legt op dit moment de laatste hand aan zijn programma voor oudejaarsavond waarin RTL SIX is opgenomen.