Ongepubliceerd werk Morrison bij brand verwoest

NEW YORK, 28 DEC. Bij de brand in het huis van nobelprijswinnares Toni Morrison zijn belangrijke manuscripten verloren gegaan.

Het is nog niet helemaal duidelijk welke, maar het gaat zowel om gepubliceerd als om ongepubliceerd werk, 'works in progress'. Morrison wilde de manuscripten onderbrengen in het Schomburg Center for Research in Black Culture in New York. Howard Dodson, directeur van dit instituut, spreekt van een dramatisch verlies, omdat in de manuscripten de ontwikkelingsgang van een verhaal in verschillende stadia gevolgd kan worden. In een interview noemde Morrison vorig jaar schrijven hard werken, vooral nadat de eerste schetsen klaar zijn: “Dan komt het gedeelte waarin alles in elkaar wordt gezet, dat is bijzonder moeilijk want het moet lijken alsof het in één keer op papier is gezet.” (Reuters, AP)