SALADE MET MANGOCHUTNEY

Bitter, zoet en zuur, drie smaakgewordingen verenigd in een winterse salade.

Voor 2 personen:

100 gram krulandijvie (frisée)

1 struikje witlof

1 theelepel Dijonmosterd

zout en versgemalen peper

1 eetlepel wijnazijn

3-4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels niet te zoete mangochutney (b.v. van Crosse & Blackwell)

Was en droog de krulandijvie en verdeel de sla met de vingers in korte stukken. Snijd het struikje witlof overdwars in drie stukken en haal de bladtoppen en verkregen ringen los. Doe de slasoorten in een slakom. Roer mosterd, zout en peper en azijn door elkaar in een kommetje. Roer er lepelsgewijs de olijfolie bij zodat de dressing lichtgebonden wordt. Giet de dressing over de sla en schep de blaadjes luchtigjes om. Lepel de mangochutney over de sla en schep de salade nogmaals om zodat de chutney wordt verspreid over de salade.

    • Florine Boucher