OR havenpool SHB krijgt bij rechter nul op rekest

ROTTERDAM, 27 DEC. De directie van de arbeidspool SHB in de haven van Rotterdam hoeft haar reorganisatieplan niet in te trekken. Dit heeft de kantonrechter in Rotterdam, mr. J. de Laat, vanochtend beslist. De ondernemingsraad van de SHB had tegen directeur J. Schermer een rechtszaak aangespannen omdat hij de reorganisatie “achter de rug van de Ondernemingsraad” zou willen doordrukken.

De arbeidspool in de Rotterdamse haven is bedoeld om de pieken en de dalen op te vangen. Bedrijven kunnen tijdens grote drukte personeel uit de arbeidspool inlenen.

Eerder meende de directie van de SHB de ondernemingsraad wel om medewerking aan het reorganisatieplan te hebben gevraagd, maar deze zou steeds hebben geweigerd. De rechter stelde vanochtend de ondernemingsraad in het ongelijk. Volgens de rechter is er nog geen sprake van 'onherstelbare plannen' die niet meer terug zijn te draaien. Bovendien heeft de ondernemingsraad eerder al drie deskundigen mogen aantrekken. “De Raad kan dus straks niet overvallen worden door de plannen van de directie”, aldus rechter De Laat.