Hongkong eindigde op nieuw record

Op de effectenbeurs van Hongkong zijn de aandelenkoersen vrijdag naar een nieuw record doorgeschoten. De representatieve Hang Seng-index die eerder deze maand de 10.000 barrière slechtte en vervolgens verder opstoomde, doorbrak vrijdag de grens van 11.000 punten. De beursbarometer sloot vrijdag 150,62 punten hoger op 11,031,82. Over het gehele jaar gemeten bedraagt de stijging van de Hang Seng-index tot nu toe 102 procent. Vandaag is de beurs van Hongkong gesloten, de handel zal morgen worden hervat.

Van de Aziatische beurzen bereikt niet alleen Hongkong records. Ook de beurzen van Singapore, Kuala Lumpur en Bangkok laten de laatste maanden voortdurend nieuwe hoogtepunten zien. Ook vandaag opende de handel opgewekt op hogere noteringen.

De Japanse effectenbeurs daarentegen vertoont als enige van de Aziatische beurzen een tegengesteld beeld dat wordt gekenmerkt door een gebrek aan vertrouwen en aanhoudende koersafbrokkeling. Vandaag moest Tokyo opnieuw genoegen nemen met een daling. Het Nikkei-225 gemiddelde zakte in met 321,23 punten tot 16.819,88, waarmee het gemiddelde weer onder de 17.000-grens terugviel.