Havel verleent geen gratie aan Simunek

DIEGEM, 27 DEC. De Tsjechische veldrijder Radomir Simunek moet toch een gevangenisstraf van anderhalf jaar uitzitten. Zijn gratieverzoek is door president Havel afgewezen. Simunek veroorzaakte afgelopen zomer in eigen land met zijn auto een ongeluk waarbij drie mensen om het leven kwamen. De profrenner reed te hard en verkeerde onder invloed.

Simunek verscheen gisteren niet aan de start in het Belgische Diegem voor de zevende veldrit om de Super-Prestigetrofee. De Italiaan Daniele Pontoni was voor de vierde achtereenvolgende keer superieur. Hij won voor de Zwitser Thomas Frischknecht. De Belg Marc Janssens behield de leiding in het klassement. Richard Groenendaal was op de zevende plaats de beste Nederlander. Adri van der Poel won gisteren de traditionele kerstcross van Soestduinen.