Bomaanslag Ulster na kerstbestand

BELFAST, 27 DEC. Zestien minuten na het aflopen van het driedaagse IRA-kerstbestand is vannacht in het Noordierse plaatsje Fintona weer een bom geëxplodeerd. Bij de aanslag op het politiebureau van Fintona, negentig kilometer ten westen van Belfast, raakten twee burgers lichtgewond. De politie gaat er van uit dat de IRA verantwoordelijk is voor de aanslag.

De Ierse premier Albert Reynolds riep de IRA en zijn politieke vleugel Sinn Fein dit weekeinde in een kranteartikel op af te zien van verder geweld en het Brits-Ierse vredesplan te accepteren. Martin McGuinness, de tweede man van Sinn Fein, zei echter tegen de zondagskrant Sunday Press dat het nog weken zal duren voordat Sinn Fein en de IRA een antwoord hebben geformuleerd op het Brits-Ierse plan. Volgens hem zijn in de tussentijd gesprekken met Groot-Brittannië en Ierland nodig. (Reuter, AP)