VN-kantoor niet in centrum Den Haag

DEN HAAG, 24 DEC. De Verenigde Naties staan erop dat het kantoor van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) buiten het centrum van Den Haag komt te staan.

Waren ze aanvankelijk enthousiast voor een lokatie bij het Centraal Station, bij nader inzien vinden ze deze plaats te kwetsbaar. Door de drukte is beveiliging moeilijk en als er bijvoorbeeld een bom afgaat, is de schade aan omliggende gebouwen immens, aldus de VN. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag heeft gisteren bevestigd dat de organisatie haar oog nu heeft laten vallen op de Johan de Wittlaan, nabij het Congresgebouw. Het kantoor moet plaatsbieden aan meer dan vijfhonderd medewerkers. De gemeente heeft nog geen toestemming gegeven voor de bouw op de nieuw gekozen lokatie, maar volgens de woordvoerder zijn er geen bezwaren.