Prof.dr. R.J. In 't Veld (51) wordt voorzitter ...

Prof.dr. R.J. In 't Veld (51) wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van de Informatiebeheergroep, voorheen de Informatiseringsbank. Dat maakte de directie van de groep deze week bekend bij de ondertekening van het protocol voor de verzelfstandiging van het instituut. Vanaf 1 januari is de Informatiebeheergroep geen onderdeel meer van het ministerie van onderwijs, maar een zelfstandige organisatie.

De Raad bestaat uit vijf personen die de dagelijkse gang van zaken in Groningen gaan bewaken. De Informatiebeheergroep wilde In 't Veld als voorzitter, omdat hij in 1988 de aanzet heeft gegeven tot de oprichting van de Informatiseringsbank. In 't Veld blijft naast zijn voorzitterschap als hoogleraar verbonden aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Behalve In 't Veld krijgt secretaris-generaal Meyerink van het ministerie van onderwijs een plaats in de Raad. Het departement is in elk geval voorlopig verreweg de grootste opdrachtgever van de groep, die onder andere de uitvoering regelt van de studiefinanciering en van de wachtgelduitkeringen voor onderwijspersoneel.