Omroepbladen van Nederland-1 samen

HILVERSUM, 24 DEC. KRO en NCRV zijn in principe overeengekomen om samen met de AVRO en uitgever VNU hun programmabladen centraal te gaan uitgeven.

Het gaat om een bedrijfseconomische samenwerking. Er is geen sprake van een fusie, aldus de KRO gistermiddag. Wel zullen de SER-gedragsregels voor fusies worden nageleefd. De gezamenlijke oplage van de omroepbladen van AVRO, KRO en NCRV bedraagt twee miljoen, met een netto-omzet van 130 miljoen gulden.AVRO en VNU werken als sinds 1967 samen. Zo drukt VNU het AVRO-programmablad. Voor de leden en abonnees van de omroepbladen zal niets veranderen. De titels en de eigen identiteit van de bladen AVRO-bode en Televizier, TV Studio en Mikro Gids (KRO) en NCRV-gids blijven bestaan. De medewerkers gaan naar een zogenoemde centrale uitgeefkern, maar de redactionele onafhankelijkheid blijft bestaan. De omroepen verwachten van de nieuwe uitgeefkern een versterking van hun positie op de markt van omroepbladen.