Gijzeling scholieren Rusland duurt voort

MOSKOU, 24 DEC. Vier gemaskerde gewapende mannen die sinds gisteren twaalf scholieren en hun docent gevangen houden, zijn vannacht met hun gijzelaars per helikopter van de Russische stad Rostov-aan-de-Don naar het zuidelijker gelegen Krasnodar en vervolgens naar het 400 kilometer oostwaarts gelegen Mineraljne Vodi gevlogen.

De vier, die hebben laten weten met een reeks tussenlandingen in de Kaukasus naar Iran willen vliegen, hebben beloofd hun vrouwelijke gijzelaars in Mineraljne Vodi te zullen vrijlaten en de overigen in de Azerbajdzjaanse hoofdstad Baku. De mannen dwongen de docent en de middelbare-scholieren gisteren in Rostov aan de Don een bus in, en reden hen naar een naburige luchtmachtbasis. Daar stapten ze over in een helikopter, die ze vollaadden met explosieven. Het Russische persbureau ITAR-Tass omschreef de vier mannen als 'Kaukaziërs'. Het gaf geen bijzonderheden over hun motieven. (AP)