Boris Becker: 'Tennissers gebruiken doping'

BONN, 24 DEC. Tennissers gebruiken doping en tennisorganisaties proberen dat te verhullen. Dat beweert Boris Becker in een vraaggesprek met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine dat vandaag verschijnt. Gisteren werden al uitspraken van Becker verspreid.

Het tennisseizoen is lang en zwaar. “Waarom zou er geen doping voorkomen in een sport waarin zoveel geld op het spel staat”, wordt de drievoudig Wimbledon-kampioen geciteerd. Hij noemt het een “lachertje” dat er nog nooit een speler voor dopinggebruik is bestraft door de Associatie van Tennis Professionals (ATP) die een paar keer per jaar controles uitvoert naar het gebruik van spierversterkende, opwekkende of verdovende middelen. Op de vraag of hij weet heeft van profspelers, die positief hebben gereageerd, zegt Becker: “Ja. Ik wil niet beweren dat het gaat om anabole steroïden, maar zeker wel cocaïne, amfetamine en marihuana.” “Het is de vraag of de ATP zou toestaan dat een positieve dopingtest bekend zou worden, want dat zou de sport in al zijn geledingen in diskrediet brengen. De sponsors zouden zeker weglopen”, aldus Becker. (AFP, AP)