Wiersma moeizaam naar zesde remise

IZJEVSK, 23 DEC. Uitdager Harm Wiersma, fysiek niet geheel in orde, is gisteren in de zesde partij van de damtweekamp om de werelditel tegen titelhouder Alexej Tsjizjov voor het eerst in ernstige problemen gekomen. De Fries, die met de witte stenen speelde, vond in de spannende tijdnoodfase nog juist de weg naar remise. De stand is daardoor nog steeds in evenwicht: 6-6.

Na de vrij rustige voorgaande partijen kwam Wiersma met een verrassing. Zijn openingszet was 34-29, waarmee hij snel aanstuurde op een unieke stelling. Tsjizjov nam de uitdaging aan en probeerde naar een hekstelling toe te werken. Wiersma koos voor meer open spel, maar had heel veel tijd nodig. Voor de laatste vijftien zetten restten Wiersma nog tien minuten. De Rus probeerde van de tijdnood te profiteren, maar slaagde onvoldoende.