Omroepmuseum

'Uit de oude doos', 28 en 30 dec, Dappere Dodo, 29 dec. Omroepmuseum, Oude Amersfoortseweg 121-131, Hilversum. Di t/m vrij 10-17u, za en zo 12-17u. 25 en 31 dec, 1 jan gesl. Inl 035-885888.

Historische kinderprogramma's, zowel uit het zwart-wit tijdperk als uit de kleurenperiode van de Nederlandse televisie, zijn te zien tijdens de kerstvakantie te in het omroepmuseum te Hilversum. Op 28 en 30 december vinden in het museum doorlopende voorstellingen plaats waar liefhebbers nog eens kunnen kijken naar bekende Nederlandse televisie-series als Okkie Trooy, Coco en de vliegende Knorrepot, Gompie de Walrus, de Stratemaker-op-show, Swiebertje, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Pommetje Horlepiep en Theo en Thea. Op beide dagen zullen 's morgens kinderprogramma's te zien zijn uit de zwart/wit periode en 's middags komen afleveringen uit de kleurenperiode vanaf 1973 t/m 1986 aan bod. Op 29 december geeft het poppentheater Brugman voorstellingen van Dappere Dodo, het eerste tv-kinderprogramma met poppen uit het begin van de jaren vijftig. De kindervoorstellingen rond de pretboot met Dodo en Kees, opa Buiswater en de Kapitein, vinden plaats om 12u30, 13u30, 14u30 en 15u30 in de zaal van het omroepmuseum. Tot 9 januari is verder in het omroepmuseum nog de tentoonstelling 'TV-Toys' te zien, een panorama van Fabeltjeskrantpoppen, Peppi en Kokki-puzzels en Pipobehang.