“Ik ben geheel onschuldig”. Dat zei de ...

“Ik ben geheel onschuldig”. Dat zei de Amerikaanse popzanger Michael Jackson, beschuldigd van ontucht met een minderjarige, gisteren in een vier minuten durende verklaring, die rechtstreeks door CNN op televisie werd uitgezonden. “Behandel mij niet als een misdadiger, want ik ben onschuldig”, aldus Jackson, die kritiek had op de manier waarop de media zijn zaak behandelen. Het was het eerste publieke optreden van Jackson sinds het afzeggen van zijn wereldtournee in oktober in verband met een verslaving aan pijnstillers. In de uitzending vanaf zijn buitenverblijf Neverland in Santa Ynez zei Jackson dat de politie zijn geslachtsdelen had gefotografeerd en onderzocht op eventuele bijzondere kenmerken.

Hij omschreef het politie-onderzoek als “het meest vernederende wat ik ooit heb moeten ondergaan”. De 13-jarige jongen die de beschuldigingen tegen hem indiende zou bij de politie uitspraken hebben gedaan over bepaalde kenmerken op Jacksons genitaliën. Een weigering aan het onderzoek mee te werken, zou als een bekentenis worden beschouwd, aldus Jackson. De politie heeft nog niet gezegd of er een aanklacht tegen hem wordt ingediend. 21 maart moet Jackson voorkomen.