Enige vooruitgang Israel en PLO

VERSAILLES, 23 DEC. Israelische en Palestijnse onderhandelaars hebben gisteren en vannacht in Versailles vooruitgang geboekt in hun overleg over toepassing van het autonomie-akkoord.

Maar niet alle problemen zijn opgelost, en de onderhandelingen zullen dinsdag in Kairo verder gaan. Er zijn voorlopig nog geen plannen voor een topontmoeting tussen de Israelische premier Rabin en PLO-leider Arafat, die de puntjes op de i zouden moeten zetten. Volgens minister Peres, die de Israelische delegatie in Frankrijk leidde, “moet er eerst nog een heleboel werk worden gedaan”. Krachtens het autonomie-akkoord had op 13 december een begin moeten worden gemaakt met terugtrekking van het Israelische leger uit Jericho en de Gazastrook, maar een ernstig conflict over onder andere de bemanning van grensposten heeft voor vertraging gezorgd. (Reuter, AP)