Duitsers sluiten voetbalreis af met gelijkspel in Mexico

MEXICO-STAD, 23 DEC. Duitsland heeft zijn laatste oefenduel op het Amerikaanse continent afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Mexico. Ruim 110.000 toeschouwers zagen in het beroemde Azteken-stadion in Mexico Stad een matige wedstrijd. Duitsland verloor eerder met 2-1 van Argentinië en won afgelopen weekeinde met 3-0 van de Verenigde Staten.

De Duitsers hadden problemen met de ijle lucht (2000 meter hoogte) en het stroeve gras. Doelman Illgner redde een paar keer fraai, op schoten van de Mexicanen Ramirez en Bernal. Mexico speelde met drie spitsen en vijf vroeg storende middenvelders. Oudgediende Hugo Sanchez zat met een spierblessure op de bank. Coach Miguel Mejia Baron speelde zonder libero. Hij had in de achterhoede slechts mandekkers geposteerd voor de bewaking van Klinsmann en Möller. Die kwamen in de eerste helft in het stuk niet voor, evenmin als spelverdeler Gaudino, die later zou worden afgelost door Thomas Hässler.

Pas na vijftig minuten kreeg Duitsland zijn eerste en enige kans. Möller stuitte op de Mexicaanse doelman Campos. De 32-jarige libero Matthäus, die veelvuldig van positie wisselde met middenvelder Sammer, speelde een sterke wedstrijd en lijkt zeker van een plaats als Ausputzer. Vijf Duiters kregen een gele kaart, Klinsmann ontsnapte aan rood. (SID)