Zes Nederlandse regio's kunnen steun van EU krijgen

DEN HAAG, 22 DEC. Zes Nederlandse regio's komen in de periode 1994-'96 in aanmerking voor Europese steun.

Het gaat daarbij om een bedrag van ongeveer 1,3 miljard gulden. De gebieden die in aanmerking komen zijn: zuidoost-Drenthe, het oostelijk deel van Groningen, een deel van Twenthe, Arnhem-Nijmegen, zuidoost-Noord-Brabant en een deel van Zuid-Limburg. Dat heeft het ministerie van economische zaken gisteren bekendgemaakt. De zes regio's krijgen geld uit de pot die bedoeld is voor gebieden die sterk getroffen worden door problemen in de industrie. Eerder dit jaar werd bekend dat Flevoland in aanmerking komt voor Europese steun op grond van een andere regeling. De afgelopen drie jaar kwamen de regio's in het noorden, Twenthe en Zuid-Limburg ook al in aanmerking voor geld uit Brussel. De gebieden moeten binnen drie maanden plannen indienen bij de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Bij het soort projecten kan gedacht worden aan: infrastructuur, technologie, onderwijs en arbeidsmarkt, midden- en kleinbedrijf en toerisme.