Shell stapt uit gewasbescherming

Koninklijke Shell/Groep heeft tachtig procent van zijn gewasbeschermingsactiviteiten verkocht aan het Amerikaanse concern American Cyanamid. Overdracht van de resterende twintig procent moet in 1994 gebeuren. De verkochte Shell-bedrijven hebben een omzet van 560 miljoen dollar (ruim 1 miljard gulden).

In Nederland produceert Shell gewasbeschermingsmiddelen in Pernis in twee vestigingen. In juni werd gemeld dat die geleidelijk zouden worden gesloten waardoor 230 arbeidsplaatsen verloren gingen. Nu blijkt dat er zestig banen voorlopig behouden blijven voor een periode van twee tot drie jaar. In juni 1993 maakte Shell bekend met American Cyanamid in gesprek te zijn over de verkoop van alle produktiebedrijven van gewasbeschermingsmiddelen. Shell boekte hierin vorig jaar een omzet van 700 miljoen dollar.