'Michael Jackson slachtoffer van media in VS'

LOS ANGELES, 22 DEC. De van ontucht met een 13-jarige jongen beschuldigde popster Michael Jackson is door de Amerikaanse pers al veroordeeld.

Die kritiek uitte de Amerikaanse belangenbehartigingsorganisatie voor Afro-Amerikanen NAACP begin deze week op een persconferentie over de kwestie Jackson.

Woordvoerder Shannon Reeves verklaarde dat zijn organisatie zich niet wil uitlaten over de schuld of onschuld van Jackson. “Dat moet in de rechtszaal gebeuren, en niet op de redactielokalen”, aldus Reeves, die zei dat bekende zwarte Amerikanen vaak door de media al veroordeeld worden voordat dat in de rechtszaal gebeurd is. Hij verwees daarbij ondermeer naar de in de Amerikaanse pers breed uitgemeten gokverslaving van de zwarte basketbal ster Michael Jordan. De National Association for the Advancement of Colored People eiste een evenwichtiger journalistieke benadering van de kwestie Jackson. Mocht die uitblijven, dan wil de NAACP sponsors vragen de betrokken media te boycotten.

Michael Jackson heeft overigens aangekondigd vandaag tijdens een live tv-uitzending in de VS de beschuldigingen van ontucht tegen te spreken. (Reuter)