'Elektronisch snelweg voor ieder'

WASHINGTON, 22 DEC. De Amerikaanse regering zal binnenkort voorstellen doen die moeten waarborgen dat alle Amerikanen toegang krijgen tot een nationaal informatienetwerk. Dat heeft vice-president Al Gore gisteren aangekondigd. De wetgeving moet leiden tot meer concurrentie op het gebied van de telecommunicatie en de toegang van consumenten tot de nieuwste technologische ontwikkelingen vergemakkelijken.

In het geding zijn de in aantal en omvang toenemende samenwerkingsverbanden van onder meer telecommunicatiemaatschappijen, kabelondernemingen, telefoonmaatschappijen, die bezig zijn een 'elektronische snelweg' te ontwikkelen. Volgens Gore, die sprak voor de nationale persclub, moet worden vermeden dat de informatiemaatschappij er een wordt van 'haves' en 'havenots'. (AP)