Agassi tennist toch niet in Melbourne

MELBOURNE, 22 DEC. Andre Agassi heeft zich teruggetrokken voor het tennistoernooi om de open Australische kampioenschappen, dat 17 januari in Melbourne begint.

De 23-jarige Amerikaan heeft maandag een operatie aan zijn pols ondergaan. De verwachting is dat hij pas in maart zijn rentree zal maken. Agassi had in overleg met zijn arts tot de operatie besloten, omdat de polsblessure niet reageerde op cortisone-injecties. De Amerikaan is nog nooit op de Australian Open verschenen. Vorig jaar liet hij wegens ontstoken amandelen verstek gaan. De Zweed Mats Wilander speelt wel in Melbourne. De drievoudig winnaar van de Australian Open kreeg een wild card.

De organisatie van tennisprofessionals (ATP) heeft besloten de winnaar en de verliezende finalist bij belangrijke toernooien in het nieuwe jaar meer punten te geven. Bij de vier grand-slamtoernooien krijgt de winnaar 120 en de andere finalist 50 punten extra, voor de andere toernooien is de verhoging respectievelijk 50 en 25 punten. (Reuter)