Wereldrecord van Canadese schaatser Scott

ROTTERDAM, 21 DEC. Het wereldrecord dat de Canadese schaatser Kevin Scott afgelopen weekeinde op de 1000 meter in Calgary reed, was door niemand voorspeld.

Scott was met zijn nieuwe toptijd van 1.12,54 een seconde sneller dan zijn oude persoonlijk record. Vorig jaar werd Scott niet eens uitgezonden naar het WK sprint. Bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar eindigde hij op de kilometer drie weken geleden nog op een anonieme dertiende plaats. De 24-jarige Scott wordt begeleid door Jack Walters, de voormalige trainer van tweevoudig olympisch kampioen Boucher. Door de prestatie van Scott is het laatste Medeo-record uit de boeken gereden. Het oude wereldrecord (1.12,58) werd in 1983 in Alma Ata gereden door de Rus Pegov en zes jaar later geëvenaard door de latere Witrus Zjelezovski.