Prins Edward vraagt eerbied voor privéleven

LONDEN, 21 DEC. Prins Edward, de derde zoon van Koningin Elizabeth II en Prins Philip, heeft een open brief geschreven aan de media waarin hij vraagt om eerbiediging van zijn privéleven en dat van zijn nieuwe vriendin. De prins en de 28-jarige Sophie Rhys-Jones zijn het onderwerp geworden van intense speculatie in de media, sinds hun vriendschap het afgelopen weekeinde uitlekte.

De stap is ongebruikelijk omdat de prins zijn beroep op de media niet via Buckingham Palace doet, maar rechtstreeks op briefpapier van zijn nieuwe theaterproduktiemaatschappij Ardent. Opmerkelijk is dat de prins als argument voor terughoudendheid van de media aanvoert dat “ik mij zeer bewust ben van het feit dat andere leden van mijn familie aan soortgelijke aandacht zijn onderworpen en dat dat hun relaties geenszins ten goede is gekomen”.

Prins Edward zegt dat hij Sophie Rhys-Jones die werkt op een pr-bureau, nog maar enkele maanden kent en dat er geen plannen zijn voor een huwelijk. “Mocht die situatie veranderen, dan zullen we u dat formeel en op de juiste manier laten weten”, schrijft hij. De oproep komt op het moment dat Prinses Diana een stap terug doet uit het openbare leven. Vier tabloid-bladen drukken vanmorgen vergelijkende foto's van Prinses Di en de blonde Sophie en The Sun kopt: 'They are Di-dentical!'