Hoppe wegens contacten met Stasi ontslagen

MÜNCHEN, 21 DEC. Wolfgang Hoppe, tweevoudig olympisch kampioen bobslee in 1984, is door de Bundeswehr ontslagen. De 36-jarige officier uit het nationale volksleger van de vroegere DDR kon vertrekken omdat hij contacten met de Stasi verzwegen heeft.

Hoppe zegt nooit actief te zijn geweest als informant omdat hij andere personen geen schade wilde berokkenen. De Stasi zou in 1985, twee jaar nadat Hoppe als informant was aangeworven, de contacten hebben verbroken omdat zij vruchteloos waren. Hoppe werkt sinds enkele weken bij een verzekeringsbedrijf. Hij is voor zijn sportieve activiteiten vrijgesteld. De Duitser, die zes keer wereldkampioen werd, droeg bij de Olympische Winterspelen in Albertville de Duitse vlag. Hij zal vrijwel zeker deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Noorwegen. (SID)