Grootaandeelhouders van Volvo, die samen 40 ...

Grootaandeelhouders van Volvo, die samen 40 procent van de aandelen bezitten, willen Bert-Olof Svanholm aanstellen als president-commissaris van het Zweedse autoconcern.

Svanholm, nu hoofd van de Zweedse tak van het elektrotechnische concern ABB, voorzitter van de Zweedse metaalwerkgeversorganisatie en vice-voorzitter van Federatie van Zweedse industriën, volgt in die functie Pehr Gyllenhammar op, die vorige maand met vier andere comissarissen opstapte na het afbreken van fusiebesprekingen met het Franse Renault. Renault-voorzitter Louis Schweitzer is opnieuw gekandideerd voor een commissariaat bij Volvo. Voorgedragen nieuwe Volvo-commissarissen zijn verder Per-Olof Ericsson (bestuursvoorzitter van gereedschapsproducent Sandvik), voormalig Volvo-voorzitter Hakan Frisinger, Volvo-voorzitter Sören Gyll, Tom Hedelius (president-commissaris van Svenska handelsbanken) en Björn Svedberg, voorzitter van S-E-Banken.