Deel van gewapende bende gearresteerd

ASSEN, 21 DEC. De politiekorpsen van Assen en Den Haag hebben de afgelopen weken zeven mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal gewapende overvallen in Assen, Den Haag en Bloemendaal.

De politie kwam de daders op het spoor nadat bij twee overvallen in Assen in september bleek dat daar eerder op beide adressen was ingebroken. Voor die inbraken was destijds een Assenaar aangehouden. Hij bleek later deel uit te maken van de groep van vijf. De overvallers gebruikten in alle gevallen een “babbeltruc” om bij hun slachtoffers binnen te komen. Bij huiszoekingen is een groot deel van de buit teruggevonden. Daar zijn eveneens voorwerpen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van overvallen waarvan nog geen aangifte is gedaan. Een bejaard echtpaar in Bloemendaal is op 17 oktober door een aantal leden van de groep overvallen. De 65-jarige vrouw werd tijdens dat feit door een van de bendeleden verkracht. De politie houdt er rekening mee dat nog meer aangiften zullen volgen. De politie vermoedt dat meer slachtoffers uit angst voor de mannen tot nu toe geen aangifte hebben durven doen.