DE GROENEN

In NRC Handelsblad van 20 december wordt bij het verslag over het congres van De Groenen vermeld dat ik lijsttrekker wilde worden, maar op de laatste plaats werd gekozen.

Ik heb mij echter in het geheel niet beschikbaar gesteld voor de functie van lijsttrekker en was ook niet op het congres aanwezig. Dat ik mij niet heb laten kandideren voor het lijsttrekkerschap is een gevolg van een beslissing op ons vorige congres. Daar werd een voorstel van het bestuur van GroenLinks, om in de landelijke verkiezingen de krachten te bundelen, afgewezen. Ik vond dit verworpen voorstel constructief en vernieuwend. Bewust heb ik daarna, in overleg met de kandidatencommissie, gekozen voor de rol van lijstduwer.

Maar mijn eerste inzet blijft de Amsterdamse politiek. Niet alleen door de unieke betekenis van deze stad, maar ook omdat ik me geheel kan vinden in de onafhankelijke koers van De Groenen. GroenLinks hakt in Amsterdam ongegeneerd op het groen in en verdient er de naam van groene partij niet.

    • Gemeenteraadslid de Groenen in Amsterdam
    • Roel van Duijn