Celstraf huisarts wegens misbruik

HAARLEM, 21 DEC.Een De 44-jarige huisarts uit IJmuiden mag vier jaar lang zijn praktijk niet uitoefenen.

De Haarlemse rechtbank heeft de man gisteren schuldig verklaard aan seksueel misbruik. De rechtbank veroordeelde de arts verder tot twee jaar gevangenis, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De huisarts wordt schuldig geacht aan de verkrachting van enkele vrouwen, onder wie een patiënte. De rechtbank acht ook incest met zijn destijds tienjarige dochter bewezen. Ruim een jaar geleden deden acht vrouwen aangifte tegen de huisarts wegens seksueel misbruik. De rechtbank sprak hem vrij van een deel van de beschuldigingen. Volgens de huisarts, die al eerder was geschorst door het Medisch Tuchtcollege, zijn de aangiften een complot van vroegere relaties van hem, die wraak zouden hebben willen nemen.