Roel van Duijn geen lijsttrekker Groenen

LEIDEN, 20 DEC. Bedrijfsadviseur H. Westerouen van Meeteren is de nieuwe lijstrekker van De Groenen voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen.

Ex-provo Roel van Duijn, die lijsttrekker wilde worden, is op de dertigste en laatste plaats op de lijst gezet als lijstduwer. Het partijcongres van de Groenen besloot dit zaterdag in Leiden. Het congres wijzigde de eerste zes plaatsen waarvoor een adviescommissie in overleg met het bestuur kandidaten had aangedragen. Het congres oordeelde dat het tijd was voor vernieuwing, omdat “een partij die zich onder meer op jongeren richt niet kan volstaan met een lijstrekker die jongeren niets meer zegt.” Secretaris D. van Niekerk van de sollicitatiecommisssie vond het omgooien van “de zorgvuldig samengestelde kandidatenlijst” onaanvaardbaar en stelde zijn functie beschikbaar.