RKC tegen Ajax met Jacobs op bank

ROTTERDAM, 20 DEC. Het laatste weekeinde voor de winterstop in de voetbal-eredivisie werd verstoord door wederom twee afkeuringen, RKC-Ajax en Cambuur-Feyenoord. De competitieleiders Huijbregts en Rijkhoek zullen zich deze week buigen over een nieuwe datum voor deze duels. Roda JC-NAC was al eerder uitgesteld en wordt op 2 februari gespeeld.

Bij de wedstrijd tegen Ajax in het nieuwe jaar zal Hans Verèl niet meer op de bank zitten bij RKC. Hij zal per 1 januari als manager fungeren bij de Waalwijkse club. Bert Jacobs werd als nieuwe trainer aangetrokken. Het bestuur van RKC besloot tot die mutatie in verband met de slechte resultaten. RKC staat tweede van onderen met slechts zes punten uit zestien wedstrijden. “Verèl was teleurgesteld, maar kon begrip opbrengen voor ons standpunt. Er moest iets gebeuren”, legde voorzitter Harder uit. Nieuwe trainer Bert Jacobs was voor het laatst actief bij het Spaanse Sporting Gijon. Daar werd hij verleden seizoen ontslagen. Hij trainde vandaag al voor het eerst met de selectie.

Vitesse kwam door een 5-0 zege op Go Ahead Eagles alleen op de derde plaats. Philip Coco scoorde drie keer, Hans Gillhaus twee keer. Laatstgenoemde, tweede op de topscorerslijst met vijftien doelpunten, kreeg een staande ovatie van het publiek toen hij tien minuten voor tijd werd gewisseld.

Vitesse heeft één punt meer dan PSV dat wederom in eigen stadion puntverlies leed: 1-1 tegen FC Groningen. “De slechtste thuiswedstrijd van het seizoen”, zei trainer Aad de Mos na afloop. Zijn ploeg heeft zeven punten achterstand op Ajax en hoopt na de komst van Jan Wouters op beterschap. “Tijdens de winterstop ga ik op zoek naar een nieuwe formatie”, aldus De Mos. PSV speelt begin januari twee oefenwedstrijden in Zeeland.