Niet bekend.

Niet bekend

In de stationshal in Haarlem zong een koor zaterdagochtend kerstliederen voor Bosnië. Op de grond, voor hen, brandden vier lichtjes. De belangstelling onder het publiek was gering. Daarentegen was het in een ruimte van het Haarlems gemeentehuis, even verderop, een komen en gaan van mensen die de verklaring ondertekenden. Jong en oud wisselden elkaar af. In Haarlem is bijna 96.000 gulden opgehaald.

Op het stadhuis in Dordrecht ontdertekende minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) de solidariteitsverklaring. Hij was kort daarvoor uit New York teruggekeerd. Volgens Pronk is de nationale hulpactie een weklome aanvulling op de inspanningen van de regering. “Particuliere acties zijn niet politiek beladen en bereiken daardoor gemakkelijker slachtoffers in de oorlogsgebieden dan officiële hulptransporten,” zo zei hij. (Foto Bas Czerwinski)