HBG-dochter HCG wil FIB overnemen

HCG Industrieservice, een volledige groepsmaatschappij van de Hollandsche Beton Groep (HBG), wil FIB Beheer uit Leeuwarden overnemen. FIB ontwerpt en monteert industriële installaties en fabrieksinrichtingen. De onderneming heeft 450 werknemers in dienst en behaalde vorig jaar een omzet van 75 miljoen gulden. Dit jaar rekent het bedrijf op een omzet van 80 à 85 miljoen gulden. FIB werd opgericht in 1946. Het heeft een hoofdkantoor in Leeuwarden en een vestiging in Dordrecht.

Het bedrijf is voor 90 procent in handen van oprichter A. van Ekeren; de resterende aandelen zijn eigendom van diens zuster, A. Wijbenga. De echtgenote van Van Ekeren, S.J. van Velzen-Van Ekeren - is directeur van FIB.

HCG Industrieservice is actief op het gebied van nieuwbouw en onderhoud van procesinstallaties en de fabricage en installatie van industriële apparaten. Naast het hoofdkantoor in Rijswijk, heeft HCG zeven vestigingen verspreid over Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 1000 werknemers in dienst.