Grootste successen Marokko dateren al van jaren geleden

Marokko speelde nooit eerder tegen Nederland. De Marokkanen nemen voor de derde maal deel aan het eindtoernooi. In 1970 debuteerden ze in Mexico, in 1986 plaatsten ze zich weer, opnieuw in Mexico. Onder leiding van de Braziliaanse coach Faria hielden de Marokkanen in de groepswedstrijden Polen en Engeland op 0-0, waarna ze sensationeel Portugal in Guadalajara met 3-1 versloegen. Marokko werd eerste in de poule en stuitte vervolgens in het bloedhete Monterrey op West-Duitsland. De Noordafrikanen verloren slechts met 1-0, maar maakten vooral indruk door behoudend voetbal.

Hoewel Marokko nog altijd tot de topnaties van Afrika wordt gerekend, heeft het land in de afgelopen jaren weinig successen behaald. Ze kwalificeerden zich ditmaal door in de groepswedstrijden Ethiopië (5-0, 1-0), Benin (1-0, 5-0) en Tunesië (1-1, 0-0) voor te blijven. In twee beslissingsduels met Zambia, dat een belangrijk deel van zijn sterkste spelers bij bij vliegramp was verloren, slaagden de Marokkanen er in door middel van een uit gescoord doelpunt (1-0 thuis, 2-1 uit) zich te plaatsen. Bondscoach is de Marokkaan Abdellah Hajri.