ROMIGE RUMSAUS

Deze traditionele rumsaus voor gestoomde kerstpuddingen hoeft u echt niet alleen voor de kerst te bewaren. U kunt er het hele jaar door van genieten, want hij gaat ook voortreffelijk samen met stoofperen, ijs, verse ananas en andere vruchten.

Voor circa 5 deciliter saus:

100 gram kristalsuiker

2 eetlepels maïzena

1/2 theelepel zout

2,5 deciliter melk

1,25 deciliter slagroom

60 gram boter

snufje nootmuskaat

1,25 deciliter rum

Doe de suiker, maïzena en het zout in een magnetronschaal van circa 2 liter inhoud en meng goed. Giet er al kloppend de melk en slagroom bij en voeg vervolgens de boter toe. Zet de schaal 5 minuten in de magnetron op 100% (650 Watt), waarbij u één keer roert, tot de saus dik wordt. Roer er de nootmuskaat en rum door en zet die schaal 2 minuten terug in magnetron op 100%. U kunt de saus van tevoren maken en vlak voor het serveren opwarmen.

    • Kim Maclean