Kluitman wint geding over Kruimeltje op tv

AMSTERDAM, 18 DEC. Veronica mag de tv-bewerking van de jeugdmusical Kruimeltje alleen uitzenden als de omroep uitgeverij Kluitman 75.000 gulden aan auteursrechten betaalt. Dit heeft de rechter in Amsterdam gisteren in kort geding bepaald. Veronica beraadt zich dit weekeinde op de uitspraak en besluit maandag of de uitzending op 21 december doorgaat. Veronica vindt het rechtenbedrag ongebruikelijk hoog.

Uitgeverij Kluitman uit Heerhugowaard had het geding aangespannen tegen de omroeporganisatie, omdat die niets geregeld had inzake de auteursrechten. De rechten van het door Chris van Abkoude geschreven kinderboek Kruimeltje berusten bij Kluitman. De tv-Kruimeltje is een bewerking van de jeugdmusical over het zwerfjongetje, dat het Hofplein Kindertheater in Rotterdam vorige kerst maakte.