Filantroop VS schenkt miljard voor onderwijs

WASHINGTON, 18 DEC. De Amerikaanse filantroop Walter Annenberg (85) heeft gisteren bijna een miljard gulden ter beschikking gesteld voor verbetering van het onderwijs en bestrijding van het toenemende geweld op scholen in de VS.

Het is de grootste gift die in één keer voor onderwijs is gedaan. Annenberg die rijk werd als uitgever van onder andere tv-bladen, zei tijdens de presentatie van zijn schenking in het Witte Huis zeer bezorgd te zijn over het geweld op scholen. “Ik moest steeds over talrijke jonge mensen lezen, die met messen en pistolen zijn bewapend en het leven van hun leraren bedreigen. Uiteindelijk vernietigt dat onze Amerikaanse way of life”, zei hij. De Amerikaanse president Bill Clinton nam de schenking opgetogen in ontvangst: “Het geld komt als geroepen.” De gift wordt over vijf jaar uitgesmeerd. (Reuter)