Vordering MVV door rechtbank toegewezen

MAASTRICHT, 17 DEC. President mr. Eliëns van de rechtbank in Maastricht heeft bij vervroegd schriftelijk vonnis de vordering van 250.000 gulden van MVV aan de ex-administrateur Wim Kengen toegewezen. Het kort geding diende vorige week vrijdag. Aanvankelijk was bepaald dat de rechter vandaag uitspraak zou doen.

De vroegere administrateur had eerder bekend een bedrag van rond 264.000 gulden te hebben verduisterd. MVV beschouwt de vordering als een voorschot op een bedrag van ruim 450.000 gulden, waar het clubbestuur recht op meent te hebben. Hiervoor wordt volgende week een bodemprocedure in gang gezet.

De president van de rechtbank bepaalde verder dat de zaken tussen MVV en de echtgenote van de ex-administrateur te gecompliceerd zijn voor een behandeling in een kort geding. Deze eisen zijn ook naar bodemprocedures verwezen. MVV heeft een groot aantal goederen van het echtpaar in beslag laten nemen. Gezien de uitspraak kan de club nu de eigendommen van Kengen te gelde maken. De zaken waar zijn echtgenote aanspraak op maakt, mogen voorlopig twee weken in beheer blijven bij MVV.