Unisource werkt samen met Sita

AMSTERDAM, 17 DEC. Unisource, het samenwerkingsverband van Zwitserse, Zweedse en Nederlandse PTT's, is een joint venture aangegaan met Sita, een bedrijf dat telecomverbindingen voor luchtvaartmaatschappijen verzorgt.

Sita is eigendom van meer dan 550 luchtvaartmaatschappijen. Sita en Unisource hopen met hun samenwerking beter te kunnen concurreren op de markt van netwerken voor multinationale ondernemingen. Sita wil zijn activiteiten, nu nog beperkt tot de luchtvaart, uitbreiden naar sectoren als de gezondheidszorg, bankwezen en de petrochemische industrie.

Unisource levert ondermeer netwerken voor datacommunicatie, berichtendiensten en satellietverbindingen. De onderneming, met hoofdkantoor in Nederland, heeft in heel Europa 1.200 mensen in dienst. Ze tekende onlangs ook samenwerkingsovereenkomsten met het Japanse KDD en de Spaanse telefoonmaatschappij Telefónica.