Overleg in Zeist tussen de coaches en arbiters

ROTTERDAM, 17 DEC. Er zal op maandag 24 januari in Zeist een gesprek worden gevoerd tussen de scheidsrechters en trainers uit het betaalde voetbal. Dat hebben de betrokken partijen besloten na overleg met sectiebestuurslid Gerard Bouwer. Er moet tot afspraken worden gekomen na de moeilijkheden van de afgelopen weken. Er werden dit seizoen al zeven trainers door scheidsrechters van het veld gestuurd en verscheidene oefenmeesters hebben op hun beurt zware kritiek op de leiding gehad.

Wim van Hanegem van Feyenoord deed de opmerkelijkste uitspraken na de wedstrijd tegen Roda JC over scheidsrechter Luinge. De trainer zou gisteren in Zeist een gesprek hebben met de arbiter. Van Hanegem kwam echter niet opdagen omdat hij vond dat er te veel ruchtbaarheid aan de ontmoeting was gegeven. Wel sprak Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik met Luinge en Cees de Bruin, voorzitter van de werkgroep scheidsrechters. Dat onderhoud duurde een uur en werd door een woordvoerder van de KNVB “verhelderend” genoemd. Verdere mededelingen werden er niet gedaan. Getracht zal worden Van Hanegem en Luinge telefonisch in contact met elkaar te brengen.

Luinge handhaaft overigens zijn klacht tegen Van Hanegem. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich in haar eerstkomende zitting over deze kwestie buigen.