Nog geen enkele reactie op 'ni hao'

ROTTERDAM, 17 DEC. Bij de Rotterdamse politie heeft zich ondanks verscheidene oproepen nog niemand gemeld voor de acht-jarige Chinese An Liang.

Zij werd maandag dolend op de speelgoedafdeling van de Vroom en Dreesmann in de binnenstad aangetroffen. In haar jaszak zat een briefje met haar vermoedelijke naam en de geboortedatum 8 januari 1985. Ze had schoon ondergoed en extra sokken bij zich. Vermoed wordt daarom dat ze doelbewust is achtergelaten. De politie gisteren contact gezocht met een in West-Europa verschijnend Chinees dagblad, dat aandacht aan de zaak gaat besteden. Het meisje zegt niet meer dan 'ni hao' ofwel 'hallo'. De politie meldt dat ze heel lief is en vriendelijk lacht, maar soms ineens agressief kan worden. Wellicht is het kind autistisch.