Michael Jackson ontkent plagiaat

LOS ANGELES, 17 DEC. De melodieën van 'Thriller', 'The Girl Is Mine' en 'We Are The World' zijn niet gestolen van andere songwriters.

Dat heeft Michael Jackson gisteren per videotape voor een federale rechter verklaard. De verklaring was opgenomen op 10 en 11 november - een dag voordat de popster zijn wereldtournee afbrak en onderdook in een Londense kliniek om af te kicken van een verslaving aan pijnstillers. Jackson, die is aangeklaagd door twee vroegere buurjongens, maakte op de band een verwarde indruk; hij wist zich niet meer te herinneren wanneer hij zijn succesnummers had geschreven, en had zelfs moeite met de namen van zijn vier broers, met wie hij in de jaren zeventig zong in The Jackson Five. Jackson is inmiddels ontslagen uit de kliniek en teruggekeerd naar de VS. In januari 1994 wacht hem een civiele rechtszaak wegens ontucht met minderjarigen, aangespannen door een 13-jarige jongen. (Reuter)