Familiefoto's en poëziealbum van Van Gogh ontdekt

AMSTERDAM, 17 DEC. Een album met familiekiekjes en een poëzie-album met gedichten die ooit hebben toebehoord aan schilder Vincent van Gogh zijn in Amersfoort ontdekt door een kleindochter van een zuster van de schilder.

Het boekje is vermoedelijk omstreeks 1875 geschreven en was bestemd voor zijn zuster Elisabeth. Volgens Ronald de Leeuw, directeur van het Van Goghmuseum in Amsterdam, had Van Gogh de gewoonte om vrienden en familieleden albums cadeau te geven waarin hij gedichten had overgeschreven die hij mooi vond. Het van Goghmuseum bezit al vier van deze albums. Ook het Teylersmuseum in Haarlem heeft er een. Het Van Goghmuseum gaf eerder het boek Poetry Albums uit over de vijf gedichtenbundels. Van het bestaan van een zesde album was het museum niet op de hoogte.