Experiment met beperkt vuurwerkt

ROTTERDAM, 17 DEC. De KNVB gaat experimenteren met het beperkt afsteken van vuurwerk voor duels in het betaalde voetbal. Verschillende supportersverenigingen hadden bij de voetbalbond aangedrongen op de maatregel. Vuurwerk zou sfeerverhogend werken. Tot nu toe zijn de clubs strafbaar wanneer er iets wordt afgestoken in het stadion. Vooral het kleurrijke Bengaalse vuurwerk wordt steeds populairder in de stadions.

Volgens W. van Rhee van de KNVB-veiligheidscommissie is een aantal voorwaarden verbonden aan het experiment. De thuisspelende club moet toestemming geven, de arbitrage moet op de hoogte zijn, het vuurwerk mag alleen voor de wedstrijd en in beperkte mate worden afgestoken en het verzoek moet schriftelijk worden aangevraagd. Ook zal er van tevoren overleg plaats vinden tussen de burgemeester, justitie en politie van de betreffende gemeente.