'Collor mag niet terug in de politiek'

BRASILIA, 16 DEC. Een Braziliaanse rechtbank heeft de op verdenking van corruptie corruptie afgezette oud-president Fernando Collor de Mello een verbod opgelegd om de komende acht jaar openbare functies uit te oefenen.

Collor heeft in een verklaring laten weten zich niets van de beslissing te zullen aantrekken en zich te blijven voorbereiden op een terugkeer in de politiek. De drie rechters van het 'Hogere gerechtshof' spraken zich uit tegen Collors terugkeer op verzoek van de Senaat, nadat een stemming in het Hooggerechtshof onbeslist was gebleven. Collor meent dat hij kans maakt om op termijn terug te keren als president van Brazilië omdat de politie die hem vorig jaar afzetten nu zelf onder verdenking van corruptie staan. Zo'n dertig parlementariërs, oud-ministers en gouverneurs worden ervan verdacht jarenlang te hebben gefraudeerd met de staatsbegroting. (Reuters)