Unilever verwerft Hongaars bedrijf in diepvriesgroenten

Unilever neemt van het Hongaarse bureau voor staatseigendom SPA voor omgerekend 7 miljoen gulden een belang van 96,3 procent in het diepvriesgroentenbedrijf Bajai Hutoipari Rt over. De rest van de aandelen is in handen van de gemeente Baja.

In de komende twee jaar steekt Unilever 9,5 miljoen gulden in verbetering van de produktie en in uitbreiding van de capaciteit van Bajai. Het bedrijf telt 500 werknemers en brengt diepgevroren erwten, bonen, zoete mais en fruit aan de man. Hongarije is een snel groeiende markt voor diepvriesgroenten met een huidige omvang van ongeveer 55.000 ton per jaar.

In augustus 1991 werd Unilever Magyarorszag opgericht. Nadien heeft Unilever in Hongarije ongeveer 190 miljoen gulden uitgegeven aan overnemingen en investeringen. Begin 1992 kocht Unilever de ijsfabriek Eskimo en een bedrijf voor de produktie van margarine, zeep en wasmiddelen. Bajai meegerekend heeft Unilever in Hongarije nu 2300 mensen in dienst.